Jaarthema

thema talenten

Ik zoek, ik zoek,… mijn talent in elke hoek!

In september 2020 startten we met het jaarthema ik zoek, ik zoek,… mijn talent in elke hoek. Dit thema wordt onderverdeeld in 4 subthema’s.

Het jaarthema is gebaseerd op het programma “talentenbouwers”.

De school wil deTalentontwikkeling in de organisatie, van binnenuit stimuleren! Talentontwikkeling begint bij leerkrachten. Leerkrachten die vanuit passie en talent voor de klas staan werken inspirerend voor kinderen, jongeren en voor collega’s om zelf ook op zoek te gaan naar hun talent.

Werken vanuit het eigen talent van de leerkracht geeft de leerkracht energie en veerkracht. Dit helpt om echt te kunnen doen wat jij als leerkracht graag wil doen: leerlingen inspireren, hen laten groeien en hen sterk maken van binnenuit zodat zij hun stappen kunnen zetten in onze maatschappij.

Leerlingen hebben net als leerkrachten het verlangen te mogen zijn wie ze zijn en daarin gezien te worden. De leerkracht, als talentenbouwer, kan hen zien in hun talent, kijken achter hun achter en hun potentieel zichtbaar maken. Zo ontdekken zij steeds meer wie ze zijn en kunnen ze groeien tot een sterke persoon.

Rots, trouwe vriend, momentgenieter,... Elk kind heeft talenten, en die ontdekken we samen.

talentenkaart
Subthema: in de Jungle